esmaspäev, oktoober 31, 2005

KOOL! HURRAA!!

Käes on aeg mil kõik koolilapsed jälle kooli lähevad. Ilusti tipa-tapa, käest kinni, taevas on sinine, päike paistab ja linnud laulavad. Lilled kasvavad suure tuhinaga peenras, ärgitades meid rutem kooli. Kool on tore! Oi kuidas ma olen kooli oodanud...


Sekund. See pole õige.
Pigem nagu kuidagi et kräppkräpp me lähme JÄLLE kooli :S

Mulle teatud blogid

Siiamaani pole meie, blogijate, read eriti suurejoonelised ja silmapaistvad. Ent hea on see et meid ON ning äkki tuleb juurdegi... kaisa päris mõnus bloog igatahes siin

Kõik trummi mängima!

Teate mis asi on dzhembe? Ei tea? Tulge Universaal Universumisse seda õppima!

originaalne Peeter Samela meil:
"Esmakordselt kursusest osavõtta soovijatel palume koguneda 9.novembril kell 19.30 Olevimäe Universaal Universumisse .
tervitades
peeter
tel.5180620"

ta meiliaadress on peeter@eksootika.ee

ma ei tea kui palju seal kohti jätkub, ent minge kindlasti kohale! näidatakse ära, mis asi siis dzhembe ikkagi on ja kui pisutki õnne on, saate ka tunde hakata võtma: kord nädalas, hind umbes 45 eek korrast.

pühapäev, oktoober 30, 2005

Einsteini ülesanne

Ühel ja samal tänaval on viis maja ja kõik majad on üksteisest erinevat värvi.
Iga maja omanik (5 erinevat omanikku) joovad erinevaid jooke, suitsetavad erinevat marki sigarette ja neil on teistest majaomanikest erinevad lemmikloomad.
Mitte keegi ei oma sama lemmiklooma, ei joo sama jooki, ei suitseta samu sigarette ja ei ole samast rahvusest kellegi teisega.

Küsimus on: Kellel on lemmikloomaks kalad?

Faktid:

  • Britt elab punases majas
  • Rootslasel on koer lemmikloomaks
  • Taanlane joob teed
  • Roheline maja asub valgest vasakul
  • Rohelise maja omanik joob kohvi
  • Inimene, kes suitsetab Pall Malli, kasvatab linde
  • Kollase maja omanik suitsetab Dunhilli
  • Inimene, kes elab keskmises majas, joob piima
  • Norrakas elab esimeses majas
  • Inimene, kes suitsetab Blendi, elab kõrvuti (on naaber) inimesega, kellel on lemmikloomaks kass
  • Inimene, kellel on hobune, elab kõrvuti (on naaber) inimesega, kes suitsetab Dunhilli
  • Inimene, kes suitsetab Bluemastersi, joob õlut
  • Sakslane suitsetab Prince`i
  • Norrakas elab sinise maja kõrval (tema majast järgmine maja on sinine)
  • Inimesel, kes suitsetab Blendi, on naabriks see, kes joob vett.
Selle mõistatuse kirjutas Einstein XX sajandil ja väitis, et ainult 1% kogu maailma inimestest suudab selle lahendada ja ainult 0,1% inimestest teeb seda alla 45 minuti.

Reklaamkommentaarid

Nii kui ma lasin kommentaaride tegemise vabaks (st ei ei pea olema bloggeri registreerunud kasutaja et kommenteerida), tulid mulle järjest lausa kaks reklaamkommentaari. Ju siis keegi on kuskil teinud valmis sellise käitumisega automaatarvuti, mis siis erinevaid blooge sedasi pommitab. Et seda edaspidi vältida, pidin blogspotil lubama teie käest kommentaari kirjutamise korral verifikatsioonsõna küsida. Töötab see nii, et sait näitab teile veidi segaselt kirjutatud sõna (või tähti, sõna üldiselt ei moodustu) ja te peate ta siis ümber kirjutama. Arvuti seda teha ei suuda, aga inimene küll. Olete inimesed?

Pisukesed muudatused

Paremale linkidesse on nüüdseks maabunud default juba seal olnud google news, minu hea sõber slashdot ja siis veel mu bloogi Atom-feed. Vahetasin ülal oleva riba kah mustaks, nii ta ehk segab vähem? ning tekitab rohkem DOS-I tunde :).
Ahjaa, ma kirjutan seda siin prooviks MS Wordist. Tundub päris huvitav mõte, et saan Wordist otse publishida. Kahju ainult, et seda veel openoffice.orgile pole ;) kui keegi seda märkama peaks, andke kindlasti teada!

LOST!

Jõudsin täna vaadata lausa kaks osa: 14 ja 15. Mõtlesin soovitada kõigile, kanal2 näitab jätkuvalt ning kui ftp serveritest otsite siis näete esimesed osad ära mis telekas juba ära olnud.

Mida öelda, parim asi pärast HL2?

laupäev, oktoober 29, 2005

RSS või tegelikult küll ATOM

Viimane aeg oma RSSi lugejad installida/neilt tolm&rooste pealt ära pühkida. Selle blogi feed on http://mattiast.blogspot.com/atom.xml ja kui vajate veel häid feede, siis paar neist oleks CNNi oma ja Google oma
See selleks, nüüd on teil vaja RSSi LUGEJAT? Abi on lähedal, eriti neil kes juba kasutavad programmi nimega Mozilla Thunderbird, nende Tublide Inimeste jaoks on link http://kb.mozillazine.org/RSS_basics_%28Thunderbird%29
Kui aga teil polegi veel seda Imetoredat Programmi, siis kiire visiit lehele http://kb.mozillazine.org/RSS_basics_%28Thunderbird%29
peaks teid aitama. Kui ei, siis aitab ka Feedreader, mida ma ise kahjuks ei kasuta ja millega ma teid aidata ei saa küll kuidagimoodi. Thunderbirdi eelis on veel see, et uudised tulevad teile samamoodi, kui tavalised meilid; vahe on vaid kaustas. Nii et kasutamine on väga lihtne ja ei hakka teid garanteeritult segama, sest RSS ja meilid on eraldi.

[Edit:] Käisin korra Feedreaderi saidil, paistab igati tore programm olevat. Kui peaks miskipärast mingi vimm olema Thunderbirdi/Mozilla vastu, siis kasutage julgelt.

Blog valmis!

Google onudele tuleb küll üks sügav kummardus teha, oma blogi tegemine on tõeliselt lihne, ning kõik edasine on kah väga loogiline. Katsuge kõik ennast valmis seada ja RSSi lugejad installeerida... sest mulle meeldib see asi siin. Katsun läbi ja ehk harjun kasutama. RSSi panen ka niikuinii käima.