kolmapäev, detsember 28, 2005

esmaspäev, detsember 26, 2005

Liigsekund! :)

Noh, tavainimesele on liigaasta suhteliselt segadusseajav asi, eriti kui mõelda et tegelikult tekib liigaasta sellest et aasta on kuue tunni võrra pikem kui 365 päeva. Et nelja aastaga kasvab auk ühepäevaseks, siis võetakse nelja aasta tagant need tunnid kokku ja tarvitatakse ära üks lisapäev. See aasta on aga samuti liigaasta. Arvestage sellega et 31. detsembril tuleb lisada viimase tunni viimasele minutile üks sekund. 1. sekund. just. karta on et see just liiga selge ei saa olema... närvi ajab see et sekund on piisavalt pikk aeg et see tõesti ka loeks, nt kui kell on sekundi võrra ees siis võib ju juhtuda see et hüppad sekund enne söögivahetunni algust pingilt püsti ja jooksed minema...

hei. see on ju päris hea mõte :)

reede, detsember 23, 2005

Makarov seebiks, elagu USP!

Kaitsevägi ostav vanade Makarovi (PM) püstolite asemele uued H&K püstolid USP, lisaks ostetakse ka lasersihikuid ja toru alla kinnituvad lambid. Braavo, KV!

neljapäev, detsember 22, 2005

Ameeriklased...

Kas Ameeriklased (pean silmas USA-d) on üldiselt targad või lollid?

eks otsustage ise:
http://www.baetzler.de/humor/reservations_airline_agent.html

kolmapäev, detsember 21, 2005

Stellarium!

Leidsin ühe hästi toreda proge ([Digi]-ga oli kaasas), nimeks Stellarium. Tegu digitaalse planetaariumiga, ning võite ette kujutada et see on palju võimsam kui need mida teile kuskil täispuhutavas telgis näidatud on. Saate sisse suumida, vaatata oma äranägemise järgi kas päevasel või õhtusel ajal, reaalajas või kiirendatult, kasvõi tagurpidi, ümberringi võite maastikku valida (panoraamfotod), vaadata kõikide näha olevate (ja suure hulga mitte näha olevate) tähtede ja kasvõi udukogude nimesid ja koordinaate (kusjuures udukogud on päris fotod, ja kui lähedale suumida siis üsna hea eraldusvõimega). Tore võimalus on ka oma asukohta määrata, nii saate täpse pildi sellest mis õues toimub ka siis kui päris õues parasjagu pilves. stellarium.sourceforge.net/

Seagate > Maxtor

Nagu välk selgest taevast... Seagate ostab Maxtori ära :| Hind: 1,9 miljardit dollarit. Seagate on hetkel kõige suurem kõvakettatootja, teine on Western Digital (WD) ja kolmas siis hetkel Maxtor. Nii et suht suur diil. Huvitav kes neljas on, Hitachi?

kolmapäev, detsember 14, 2005

Linux telefonile :)

Kui kellelgil on juhuslikult kuskil treo 650 vedeleb siis vaadake siia lehele, pildid linuxi kompileerimisest palmile :).
Arvestades et minu proov panna linux nii tavalisele asjale kui usb pulk luhtus, ei usu et see eriti lihtne oleks ;).

teisipäev, detsember 13, 2005

VÄKK

Raidma on... köhh-köhh. Jobu. Aga seda te juba teadsite.

Aga miks peaks ma ära kannatama inimest, kes suudab kolmveerand tunni jooksul kokku keerata nii palju sitta? Tõsiselt noh, kõrvast tuleb välja. MIS KUSTUTUSKUMMI PÄRAST TA PEAB NII PALJU RÄÄKIMA?!?

Ta räägib ju hetkegi vahet pidamata. Isegi kui tal kurk hästi valus oli ja tal "hääl ära oli" siis oli ta nii tubli ja võttis ennast kokku et meile kaks tundi järjest kohutaval kombel närvidele käia.

Kõige vastikum on see, et ta räägib 75% ajast miskit totaalset sokki. Täiesti ebaolulist jura. Mille ASJA pärast on meil vaja teada mida kaheteistkümnes klass kunagi laeva peal tegi? Ja... jumal hoidku, see ei lähe mul vist kunagi meelest ära mida ta meile "viikingitest" rääkis. Ei hakka kordama.

aga

150 spm (sõna per minute) on minu taluvuse piiri ületav.

"nii võtame töövihikud lahti lehekülg viiskümmend neli vaadake ülesanne neli seal on küsimus. küsimus. KÜSIMUS. teate, teadlased väidavad et küsimused on väga arendavad asjad, ja me ELAME AASTAS KAKS TUHAT VIIS ju ja me peame õppima nii nagu professor ehala arvab aga ta ei tea midagi kuidas õpilased õpivad aga ta on ääretult hea töövihiku teinud aga kaheteistkümnes klass käis bussiga metsas ja mina olin kaasas ja siis nad teate nada laulsid laule jah LAULE jah jah. ja laulud old tõesti KAHETEISKÜMNENDA KLASSI ÕPILASE kohta väga grammatiliselt valed olema. ja siis ma ütlesin et teate te oleks pidanud KÜMNENDAS KLASSIS õppima ja siis üks tüdruk tuli minu juurde ja ütles et jaa ja et tema arvas. tema arvas. arvas et tema oli kirjutanud kospekti ja tema õpimapp oli väga hea ma mäletan väga hea jah väga hea väga hea tema ütles et nüüd on tal kahju ja hüppas aknast alla ja mul oli tast tõesti väga kahju ja nüüd vaadake ülesanne viis jah viis. viis jah. ülesanne viis. ülesandes viis on professor ehala olnud väga tubli jah väga hea professor on ta ma kordan ta on väga mõistev ja hea inimene ja ta teeb väga häid õpikuid jah nii. nüüd vaadake TA-tegevusnimi on siin jaa et TA- ja see on tore jah mulle tundub et see on väga tore eks ole jah. nii sander ma pole sind ammu küsinud kas sa oskad vastata mis see on jah ei see on vale sa ei oska midagi vaata et õpimapp oleks hästi tehtud jah. TA- tegevusnimi jah. aga nüüd võtame kirjanduse käsile nii jah kas teil on oma arvamus selle asja kohta mida ta sel hetkel ütles jah nii las ma kuulan sind sander ei su arvamus on loll, vale ja idiootlik nii kas on kedagi teist kes tahaks proovida ärge olge nüüd arad teate teadlased väidavad et ARGUS. jah. ARGUS. see on paha jah. ARGUS. Nii. kuulge me elame aastal kaks tuhat viis ja me teeme nii nagu KAASAJAL kombeks on jah nii teadlased väidavad..."

kommentaarid erakordselt teretulnud.

pühapäev, detsember 11, 2005

F.E.A.R.

Okei nagu... kas see on ikka täiesti normaalne? Miks ma pean mängima FEARi 800x600 resolutsiooniga ja nii et põhimõtteliselt kõik graafikasetingud on miinimumis? Nii et isegi tekstuurid on miinimumis? NII ET SEE BLOODY MÄNG SELLISTE SETTINGUTEGA IKKA JÕNKSUTAB, JA SUHT KORRALIKULT?? Maailm on hukas, ma ei saa isegi oma gf6600gt'ga normaalselt hakkama :|

grrrrrrr


[Edit:]Oih. Nojah. Saatke mind Seewaldisse. VÕi Azkabani, kui soovite. Ma sain "mängu korda". Leidis tõestust fakt, et 3 giga vaba ruumi EI OLE sihukeste asjade jaoks piisav. Ja tundub et 1.02 pät? aitas kah.


Kurat.

laupäev, detsember 10, 2005

Väkk!

Noo-jah. et nagu õues sajab lausvihma. Niipalju siis toredast -1,5 kraadisst ilmast. Palun minutist leinasesakut sulanud lumememmele, keda ma kunagi ei ehitanudki. Nii et väljamõeldud lumememmele siis.

Võib-olla on asjal hea külg ka. Kas keegi NÜÜD viitsib jalgrattaga sõitma minna?

neljapäev, detsember 08, 2005

Skype

Soovitaks inimestel aktiivsemalt kasutada toredat programmi skype. Investeeringuga ~20 eek (mikri eest) saate tasuta netis juttu vesta. Viimaste versioonidega on parandatud ka vanad vead ühendusega, nt firewalli tagant on nüüd ka võimalik ühendada. helikvaliteet kordades parem kui msni kasutades.www.skype.com

esmaspäev, detsember 05, 2005

Suht uskumatu stuff

Oleme juba piisavalt oodand et tehtaks 100% arvutiga genereeritud video, mida ei ole võimalik reaalsusest eristada. Noh, säh, siin nad on. . Mõlemad videod on TÄIELIKULT arvutiga genereeritud, kusjuures esimese video ühe frame genereerimiseks läks 10 tundi. Jep. See on 0,0036 fps. Ja te arvate et HL2 käib täisgraafikaga aeglaselt :S. Ja mõtelge nüüd: et inimsilmale liikumist simuleerida (nii et vilkumist ei ole näha) on vaja sekundis näidata vähemalt 24 framet. Mina näen veel pildijoduna ka natuke alla 30 fpsi aga need videod on selged...

laupäev, detsember 03, 2005

Õpetus

Säh
http://www.ctrlaltdel-online.com/comic.php?d=20030121

Inimesed kellel ikka on mõni vabandus miks kasutada IE-d: vaikige uskmatud!

Asja juurde. IE (edaspidi ie) on kräpp. Gatorit mäletate? Bonzibuddy? Tundub et ie ise parem ei ole.


abscondment writes "An error in the way Internet Explorer parses CSS files has been discovered by Matan Gillon of Israel. The flaw can be exploited by any website, and used to access personal information via Google's Desktop Search program. Of course, Google contends that this is a flaw with IE, and not their search software."
-slashdot.org

Veel üks link selle kohta on siin. Natuke aega väideti, et Firefox võib olla ohtlikum kui IE. Jah, suht jube küll eks ole kui cookied on enabled ja teie arvutisse sisenevad tracking cookied. Nad tõenäoliselt söövitavad teie näppudesse augud eks kui te klaviatuuri näpite. Kasutage happekindlaid kindaid kui te tõesti seda kardate. kui teil aga tervet mõistust jätkub, siis kasutage firefoxi ilma kinnasteta ja elage hästi. kui aga muret ei ole, kasutage ikka ie-d edasi ja siis avastage "üllatusega" et keegi on just avastanud mooduse kuidas protsessori jahutust teie arvutis oleva softiga kinni keerata. läbi ie loomulikult. te tõesti arvate et see mis just leiti on ainuke tõeliselt ohtlik asi mis ie's sees? arvake uuesti.

kui nüüd arvata et microsoft võtab asjaga midagi ruttu ette ning võtab vastutuse enda peale, hüvitades võimalikud kahjud, lugege seda.

FireFox!

reede, detsember 02, 2005

Behold

Seekord teen ära hoopis sonyle. suht hüsteeriliselt naljakas koomiks imo.

http://www.ctrlaltdel-online.com/comic.php?d=20051104

Nii... kuhu me jäimegi... ahjaa. Xboxi üle tuleb nalja heita.

Jääegi pikema jututa, olgu märgitud et see koomiks on tehtud kevadise E3 ajal.

http://www.ctrlaltdel-online.com/comic.php?d=2005-05-20