kolmapäev, november 30, 2005

Firefox 1.5 final!

Seda olen ma küll kaua oodanud, aga nüüd on Firefox 1.5 final väljas. Install on mõnusalt Mozillalikult lihtne, kõik bookmarkid/asjad/värgid tõmmatakse automaatselt sisse kui kasutasite enne vanemat firefoxi ning loomulikult on lihtne ka IE-lt üleminek. Soovitan kõigil ära tõmmata ja peale panna.

esmaspäev, november 28, 2005

Vääga tähtis uudis

Üks kõige tähtsamaid asju mis sel kuul juhtunud on: http://www.postimees.ee/281105/online_uudised/184481.php

Khm... Xbox 360.

http://www.break.com/articles/xbox360banned.html

Xbox 360

Jälle midagi uue Xboxi vallast, seekord õpetus, kuidas kokku jooksvat xboxi parandada, vaja läheb tükk niiti.

mkraft writes "A gamer fed up with his new Xbox 360 crashing every 20 minutes has fixed the problem by raising the power supply off the ground with some string. Goldeneyemaster over at the GameSpot forums indicates that the main reason for his Xbox 360 freezing up is the power supply overheating. The solution is to lift the power supply off the floor and allow the air to circulate better around it."
-slashdot.org

reede, november 25, 2005

Leidub ikka...

Purjus peaga joomakaaslast peksnud mees helistas neljapäeva õhtul politseisse ja palus, et korrakaitsjad temaga midagi ette võtaks, teatas Põlva jaoskonna pressiesindaja.

Kell 22 helistas politseisse 1966. aastal sündinud Aivar. Mees teatas, et on purjus ning peksis enda korteris Mikitamäe alevikus Pargi tänaval meest, kellega nad koos pidutsevad.

Aivar palus, et politsei teda ohjeldama tuleks.

Politseipatrull leidis asjaosalised korterist koos alkoholi tarvitamast. Aivari kaaslasel oli huul verine, kuid Aivari vastu tal pretentsioone polnud.

Aivar palus politseinikel end siiski kaasa viia, sest leidis, et pole suuteline oma tegude eest vastutama. Patrull toimetas mehe Räpina konstaablijaoskonda kainenema.
-postimees.ee

Paberist mootor

Paber on suht kasulik ja tore leiutis, näiteks saab selle peale geograafia kontrolltöid kirjutada. Ka ta vastupidavuses ei tohiks kahelda, cd-r'i eluajaks (vähemalt odavamate) peetaks umbkaudu kaks aastat, paber aga säilib kenasti sajandeid (jah, mutab jah kollaseks, aga mis siis?). Olen ka kuulnud sihukesest asjast et tehakse paberist ketas, mõõdetakse sellel keskpunkt ja pannakse võllile ning seejärel saa sellega puitu lõigata :). Aga mootorit pole keegi veel valmis teinud. Liiati siis veel V-8 mootorit. Liikuvat. Iseenesest mõistetavalt on selle kasutegur küll alla nulli, aga mis siis. http://tinyurl.com/dnanx

neljapäev, november 24, 2005

Veel midagi

Üks kommenteeritumaid netivideosid. Amatöör, kuid profikvaliteediga. www.405themovie.com

Veel midagi väga toredat

lihtsalt...
http://www.multgames.onru.ru/multgames/multopen/597.html

ja tõlke võtsin ka kiisuku bloogist:

Viimase tõlge neile, kes on nagu mina ja ei mõika vene keelt:
Potsataja ja krokodill Gena ostsid kanepit. Jõuavad koju ja Gena kurdab: "Tead potsataja ma terve päeva higistasin, krt nii palav oli plin. Ma käinkiirelt vannis ära võtan väikse du??i ja kui tulen, siis suitsetame sellekraami koos ära. Sa bljät vaata ainult, et sa üksi seda siin ei tõmba, matean, milline tõbras sa tegelikult oled!" "Ära muretse Geenake. Ma ei puutuka seda kraami, käi võta rahulikult kiire du??, pole midagi." Istub potsataja diivanile, klõpsib puldiga ühele, teisele, kolmandalekanalile- kusagilt midagi ei tule, mõtleb, et ah tõmbaks paar mahvi, Gena eipane tähelegi. No lasebki pops, pops, pops- ja märkab, ongi kõik, kõiktõmmatud. Kus siis hakkab halama "Oi bljääd, mis ma nüüd teen, Gena lööb mu mättasseja nahhui, miks ma selline idioot ikka olen." Järsku kostab vannitoast hääl:"Potsataja, too mulle rätik!" "Oi bljääd rätik vaja ka veel viia, aaa... , nii peab end kokku võtma, misma teen... Nii, vaja on minna magamistuppa, avada kapiuks, võtta rätik,sulgeda kapiuks ja viia rätik vannituppa. Nii, krt, kindalsti on vaja midagiöelda ka, Gena hakkab ju bljät muidu kahtlustama, ja jah midagi on vajaöelda... Nii, mmm Gennnadi, bljät miks Gennadi Genat?ok tra ei Gena jah GenaGena nii... Gena sa palusid, mind, et ma tooksin sulle käterä... bljädpikaks läheb nahhui, Gena hakkab kahtlustama." Samal hetkel kostub uuestivannitoast häält: "Potsataja nahhui, läksid tegema seda rätikut sinna vä?" "Aaa bljäääd käterätik käterätik." Läheb Potsataja magamistuppa: "Nii,nahhui ma siia tulin? ..... Aaa plin see käterätik." Haarab rätiku ja liigubvannitoa poole ise arutades: "Nii, mis ma siis ikkagi ütlen... Mäletad Genasa palusid mul tuua selle käterätiku.... bljääääd, tra see läheb pikaksjälle, hakkab kahtlustama, proovime ikka teisiti, Gena, vaat see samunekäterätik, mida sa palusid mul tuua... oi joobannõi miks see samunerätik.... lihtsamalt peab ütlema... Gena võta! Oh see sobib, ei veellihtsamalt Gena säh, jah Gena säh, Gena säh, Gena säh, Gena säh, Gena säh, Gena säh, AAAARRRHHHH VANNIS ON KROKODILL!!!

Jõulude kohta

Populaarse arvamuse järgi on jõulud varsti tulemas. Tegelikult on sinna veel küll kuu aega aega, aga targad poeboss-onud arvasid juba kuu aega tagasi, et on õige aeg jõulureklaame saatma hakata, et äkki nad on originaalsed ja suudavad seetõttu juba hästi vara jõulutulukesi müüma hakata. Jah just, neid samu odavaid hiina/põhja-korea ühisprojekt-laulvaid jõuluküünlaid mis teid vahel jõulude ajal õuede peal ärritavad. Mis laulavad "aissa kell!" (enam rohkem valesti minna ei saa). Igatahes... tehke sihuke valgustuskomplekt valmis ja paisake müüki, vaatame kui hea uni akende taga "magajatel" tuleb.

kolmapäev, november 23, 2005

Xbox 360

Üks kord varem kirjutasin ka uuest xboxist, aga nüüd kui ta päevakese väljas on olnud, tuleb välja et Microsoft on valmis teinud käki, mis on veel ebastabiilsem kui Windows(!). Kaks suht järjestikust uudist slashdotist:

fmwap writes "There have been several postings over at Xbox-scene complaining of crashing Xbox's on new games, with default settings on single player. Crashes on Xbox Live and on startup have been reported too, and Project Gotham Racing 3 crashes before finishing the first lap. Screenshots and Video are available showing the crash."

ahess247 writes "BusinessWeek has taken a look at the insides of the XBox 360 and with the a little help from market researcher iSuppli determined that Microsoft is continuing its tradition to taking a big loss on the console in hopes of making a profit on games. From the article: "An up-close look at the components and other materials used in the high-end version of the Xbox 360, which contains a hard drive, found that the materials inside the unit cost Microsoft $470 before assembly. The console sells at retail for $399, meaning a loss of $71 per unit -- and that is just the start. Other items packaged with the console -- including the power supply, cables, and controllers -- add another $55 to Microsoft's cost, pushing the loss per unit to $126."


vot nii. ostate endale ka? naeraks teie üle :)

Linkidele ligi pääsemine, vähemalt täna, on enam kui kahtlane kuna nad on postitatud maailma ühele loetuimale lehele!!!!

Mis juhtus

A man agitated by a helicopter hovering over his home on Queensland's Gold Coast threatened to shoot it down with tomatoes, a court has been told. The Southport Magistrates' Court was told today Anthony Douglas Donohue, 34, telephoned Air Services Australia in Canberra yesterday to complain about the helicopter. Mr Donohue allegedly threatened to blow the chopper out of the sky using a home-made bazooka loaded with tomatoes. He is charged with two counts of threatening to endanger the safety of an aircraft.
-TheAustralian.news.com.au

Veel ajukalasid

teisipäev, november 22, 2005

Suht kaine vend

A French woman with a fear of flying and a history of sleepwalking appeared in an Australian court on Monday after she attempted to open a jet airplane's door in mid-flight so she could light a cigarette. Sadrine Helene Sellies had taken sleeping tablets and alcohol ahead of the Cathay Pacific flight from Hong Kong to Australia on Saturday, Brisbane's magistrate's court heard.
-CNN


:|

laupäev, november 19, 2005

Firemonger project

Kõik kes kasutavad mingil ettekäändel ikka veel Internet Explorerit: lugege seda siin hoolikalt!

Firefoxist on ilmselt kõik KUULNUD, aga kahjuks on selle endale hankinud üllatavalt vähesed. Tihtipeale on ettekäändeks et "ma pean siis ju nii palju asju uuesti tegema, bookmarkid kaovad ära ja ma ei oska pluginaid (plug-in) installida" vms. Bookmarkide kadumine oli lahendatud juba algse Tulirebasega, ent eksisteerib ka projekt nimega Firemonger Project. Tegemist on install-pakiga, mis sisaldab endas viimast Firefoxi, viimast Thunderbirdi (meiliklient, jumala eest ärge kasutage outlooki!! :S) ja paraja hulga valitud pluginaid, lisasid ja skinne. Kõigele lisaks on kaasas ka korralikud algajatele mõeldud õpetused, mida kasutades peaksite end hakkama üsna ruttu koduselt tundma. Firefox on õnneks tehtud väga kasutajasõbralikuks, kusjuures ta säilitab samal ajal oma ohutuse ning on väga suures mahus konfigureeritav.

Braavo, Firemonger Project!

Tõmbamise leht asub siin, valige Full version. Kui tahate veelgi otsemalt teda kätte saada, vajutage siia, kuid see pole soovitatav (ei ole kunagi olnud ja ei hakka olema ka. otse-tõmbamise lingid ma mõtlen.)

kolmapäev, november 16, 2005

Probleemid arvutiga?

Kui midagi teie arvutiga juhtuma peaks, ning teil teil pole aimugi kuidas seda paranadada, siis külastage seda saiti. Samuti soovitaks seda saiti külastada, kui tekivad lihtsamat sorti probleemid, näiteks te ei oska cd-ketast floppy drive'sse sisestada. Minge saidile ka siis kui teil on paha olla ja teil on naerda vaja. Sait asetseb siin

4 8 15 16 23 42

http://thelostnumbers.blogspot.com/

kõige parem bloog üldse?

teisipäev, november 15, 2005

Päike!

Täna kell 14.13 nägin ma päikest! Ja mitte niisama, täitsa 25 sekundiks kohe. Ja kogu selle aja paistis see mulle silma.

Aga see pole veel kõik! Kohe pärast seda juhtus midagi täiesti seletamatut, uskumatut: kell 14.17-14.18 paistis päike tervelt poolteist minutit!!!

kolmapäev, november 09, 2005

Canon A620!

Uus fotokas käes, üllatuslikult ta isegi töötab (!). Ja hästi seejuures. Esimene pilt on üleval siin

pühapäev, november 06, 2005

Dreamcasti ja Xbox 360 sarnasused

slashdotis lingiti sihuke tore artikkel, mis on samal ajal huvitav, naljakas ja ka pisut õudne. Aga õudus on vaataja silmis, nii et...

Midagi toredat

Näib et ka Microsoftil on huumorimeelt. Seda videot vaadake palun IE-ga.

neljapäev, november 03, 2005

DooM

Yeah

käime veel doomi kinos vaatamas... enne esilinastust. tänud Gretele selle eest.

Film oli täitsa tore, aga kindlasti ei ole see igaühele. Näitlemine oli küll jamps, aga üllataval kombel elas film ilma selletagi ilusti. SUURED RELVAD omasid, fp view oli kah lahe, ebaõnnestunud ja väga läbinähtavad olid õudukakohad, nt kuskilt hüppab mingi järjekordne lõust välja (ja ütleb böö). Miskipärast aga hüppas minu kõrval filmi vahtinud tundmatu isik korduvalt nende hetkede tõttu lakke. Aga no EI HIRMUTANUD.

Kui meeldib kõmmutamine, mine vaatama
Kui meeldib Doom, mine vaatama
Kui meeldib veri, mine vaatama (küllaga ka draculale)
Kui meeldib the rock, mine vaatama (rahustuseks: ta saab kolki)
Kui meeldivad teletupsud, ÄRA MINE VAATAMA, VAID SULGE ENNAST KAPPI, VÕTA TILGUTIGA UNEROHTU JA VÕTA OMA ROOSA PIIKSUV KUMMINUI ENDALE ENESEKAITSEKS. KEEGI VÕIB TAHTA SULLE SEDA FILMI PÄHE MÄÄRIDA.

kolmapäev, november 02, 2005

Aitäh!

Aitäh kõigile mu toredatele sõpradele kes mulle õnne soovisid :)