esmaspäev, mai 22, 2006

WMP11

Windows Media Player 11. Rohkem õunu kui kunagi varem.

Tundub, et Microsoft on võtnud kindlaks sihiks kõik hea ja ilus Apple'i pealt maha teha. Vähemalt disain on neil muutumas 90-te bee?ide PCde kõrvale sobinud pläntsakatest programmidest ilusate, PÄRIS maailma sobivateks kunstitükkideks. Ma ei räägi ühest programmist, vaid enam-vähem kogu tootevalik läheb neil vaikselt üle Windows Vista Aero (loe- Apple Aqua) disainile. Msn, saidid, ja nüüd wmp demo.

Miks ma kirjutan sellist tükki siia? Ma ei ole ju tegelenud mingite pehmevaraülevaadetega? Sellepärast, et WMP 11 on vastikul kombel ilus.
On üks tore inglisekeelne väljend; eye candy. Vohh, see omandab ikka täiesti teise mõtte kui uut Media Playerit näha, ta lööb pikali!

Muidugi, sellised asjad ei tohi piirduda ainult disainiga. Funktsionaalsus ja käepärasus on need kaks tähtsat punkti, mis peaks mõistlikule inimesele silme ette tulema. Õnneks on MSi mehed-naised teinud õige liigutuse ka siin: võtta Apple'lt üle, mis võtta annab. iTunes, niisiis. WMP on lihtne! All, mängukontrollpaneelis (mis meenutab kaasaskantavate mp3-pleierite omi) laiutab keskel suur ja ilus Play-nupp, mis on väga sarnane iTunesi vastava nupuga. Üleüldse, kogu ehitus on raskelt iTunes, kuid veidi keerulisem (ent funktsionaalsem). Menüü on koondatud üles mugavatesse tabidesse, sealt saab ka tavalisemaid optsioone valida. Ka see osa näeb väga hea välja! Pluss veel rohkem asju mida teha saab, võrreldes iTunesiga. Rip töötas perfektselt. Library on parem kui enne, leidis ka playlistid üles ja lisas need endasse. Playlistid; tegelikult leidis ta mu My Music kaustast kõik artistid, albumid ja tegi ise endale playlistid, pannes ette kas albumi pildi või lihtsalt artisti nime. Lahe.

Mille kallal vinguda on vast see, et kuigi ta on nõus automaatselt koodekeid tõmbama, siis Lost püsis mustvalge, nagu eelmises WMPs, seetõttu on vaja kas ise koodekeid juurde otsida või kasutada alternatiivi (nagu Mplayer... kui command line käpas on :)). Samas, pilti ta näitas ja kuigi mulle võis see vaid tunduda, oli ta veel eriliselt terav kah.

Suurim mure on muusika kuulamisel: WMP ei suuda korralikku heli väljutada. Mul on muidugi ka friiksüsteem, 5.1 kõrvaklapid ja neil on erivajadused. Kuna WMP ei oska veel surroundsüsteemiga midagi intelligentset teha, töötavad klapid sel hetkel kui tavalised stereoklapid (+ subwoofer, nii et 2.1) ja heli on jamps. Kuna Winampil on 5.1 tugi ilusti olemas, ei kavatse ma muusika kuulamisel pleierit vahetada. Tal on küll ka ekvalaiser, pealegi üsna kerge kasutada, aga see on veidi friik võrreldes teiste omasugustega ja ära peidetud (pidin selle leidmiseks kasutama helpi! aga see-eest on help väga hea ja lihtne). Kui see saab parandatud, on tegu igati perfektse pleieriga. Varsti vaatan ressursitarbe ka üle ja kirjutan siia juurde. Seniks aga tõmmake endalegi.

Kommentaare ei ole: