neljapäev, august 23, 2007

Lambapsühholoogia


Leidsin maalt rannast uitamast lambakarja. Kuna mul ei ole transporti, aega ega viitsimist käia kuskil metsloomi (foto)küttimas, haarasin juhusest kinni. Salajasest lähenemisest ei olnud juttugi - nad nägid mind ammu enne, kui mina neid. Liikusin siis rahulikult lähemale, nad sörkisid eemale (eh, mis sa ootasid, nad ju lambad). Fair enough. Tele ette.
Ühel hetkel tuli lammastel mingi seikluseisu peale (küllap aitas seegi, et nad olid ülekaalus kuskil 50:1.) ja nad pöörasid minu üllatuseks end kõik ümber. "Kena," mõtlesin, "saab peale persete ninasid ka pildile." Nii me siis passisime kuskil viieteistkümne meetri peal. Lambad vahtisid suurte silmadega, minu suur (foto)silm klõbises pilti teha (ja klõbiseb, saadan, päris kõvasti).
Kuna ma näen välja, nagu ma ei oleks agressiivne (ühesõnaga et mingi kohmakas tolakas), otsustasid lambad varsti minu poole astuma hakata. "Jahaa, lähiportreede aeg," rõõmustasin, ning passisin kägaras edasi.
Mingil hetkel tulin ma mõistusele. Võib-olla siis, kui ühegi lamba pea enam objektiivi laias osas pildile ei mahtunud... või siis, kui nad fokusseerimiseks liiga lähedale tulid. Igatahes. Tegin, et minema sain.
Kas lambad moodustavad teie vastu tihti ühisrinde?

Posted by Picasa

12 kommentaari:

Madli ütles ...

HAhahahahha:) Lambakari küll ma ütlen:) Lammas on ikka nii iseäraliku välimusega. No just selline peabki üks lammas olema:) Armas, ilus!

Mattias ütles ...

Aitüma :)

Kiisik ütles ...

Vigastustest nii palju, et su pildid on nii head, et teevad silmadele haiget ja ma tahan neid kus sa kaatri taga oled ka:D

Mattias ütles ...

Tänud, aga sa üle piiri ei lähe? :)

Kas sulle http://viirok.com/cpg/thumbnails.php?album=17 ei piisa?

Kiisik ütles ...

Kas need by any chance on need, kus sa kaatri taga oled?
I didn't think so;)

Mattias ütles ...

Ahjaa, nuod. Ma mõtlesin et kaatri sees. Panen üles millalgi, siis teavitan.

Anonüümne ütles ...

fotograafi ohtlik elu xD

Mattias ütles ...

Ausalt ka, üsna õõvastav oli :D

Karmen ütles ...

Oh, ma alles nüüd sattusin siia. Muhedad lambad, ilusad pildid :D

Mattias ütles ...

Oi aitäh :)

katarina ütles ...

see üksik on suhteliselt eepiline lammas

Mattias ütles ...

ta oli karja kukk ka. nagu kajakatega: kui pesade juurest hakata ära minema, SIIS tulevad isakajakad ja lehvitavad tiibu: näe, ma ajasin inimese ära.