teisipäev, veebruar 07, 2006

Värk

Kindlasti olete kõik kuulnud värgist moslemite ja taanlaste vahel. Kui keegi veel ei ole, siis kuskil taani ajakirjas ilmusid moslemeid pilkavad pildid, sh oli kujutatud muhammedi, nuga vööl, ja samas stiilis edasi. moslemitel on esiteks keelatud jumalaid piltidel kujutada (isegi vist inimesi eriti ei tohi) ja teiseks oli see kujutamisviis sügavalt usklikele muidugi solvav.

Aga kui solvav?

Kas nii solvav, et võib käia inimesi tapmas ja saatkondi põlema süütamas? nii solvav, et on õige nõuda "ajalehe toimetaja pea maha võtmist"? sest esineti päris tõsimeeli sellise üleskutse/käsu/mille-iganes-ga.

Aga selline käitumine ei ole õnneks reegel. vastupidi, tegelikult on need ründajad ilmselt kõik kes selle vastu nii eriliselt on. pole kahtlustki, vaevalt et ühelegi tõsiusklikule moslemile need pildi meeldisid, kuid arvatavasti kiidavad sellise käitumise, nagu viimastel nädalatel damaskuses ja mujal, vaid vähesed. igatahes tegid mõned noored moslemid sihukse saidi, kus vabandatakse oma usuvendade käitumise eest.

Minu arust väga kiiduväärt ja julge projekt.

Kommentaare ei ole: